Ons clubhuis aan de Zwaardijk 1 lenen we van de gemeente Albrandswaard. Dit mag omdat we daarnaast bezig zijn om samen met de gemeente te kijken waar we ons definitief kunnen vestigen.

Hiervoor is er een aantal jaar geleden binnen de vereniging een werkgroep opgericht die zich met onze huisvesting bezig houdt. Deze werkgroep bestaat uit een groep enthousiaste en betrokken ouders, enkele vrijwilligers en bestuursleden. Er zijn in  afgelopen periode al diverse locaties en plannen de revue gepasseerd. Uiteindelijk zijn we na vele goede overleggen met wethouders en ambtenaren tot de conclusie gekomen dan onze huidige locatie het beste plekje voor ons was in de gemeente Albrandswaard.

Op 4 juli 2017 hebben we dan ook de toezegging gehad van de gemeente Albrandswaard dat we definitief op de locatie aan de Zwaardijk mogen blijven. Daarmee was de eerste hobbel genomen. Het volgende vraagstuk was dan ook hoe kunnen we ons dan huisvesten aan de Zwaardijk. De bestaande gebouwen voldoen niet aan de eisen van welstand die de gemeente voor ogen heeft. Dus daar moesten we op zoek naar alternatieve mogelijkheden. Hierbij is gedacht aan complete nieuwbouw en herinrichting van het terrein. Maar om een dergelijk project van de grond te krijgen is heel veel geld nodig en omdat we nog een jonge vereniging zijn, zijn er nog niet veel spaargelden om te kunnen investeren in nieuwbouw. 

Vanuit de werkgroep kwam dan ook het idee naar voren om de bestaande panden geschikt te maken voor ons als clubhuis. Daarbij is gekeken naar de benodigde ruimte en de wensen voor het vergroten en vergroenen van het speelterrein. Dit idee is door de gemeente omarmd. Om te komen tot een een gedegen project hebben we gezocht naar een architect die ons kon helpen met het uitwerken van onze ideeën en deze te presenteren aan de gemeente.

Flip Nieuwpoort en Jan Willem Ardonne van 3Hoog Architecten & Woningbouwers hebben we bereid gevonden om ons te ondersteunen in dit traject. Zij hebben samen met ons de ideeën besproken en deze vormgegeven in mooie tekeningen. De gemeente Albrandswaard was ook enthousiast over onze plannen en hebben alles in gang gezet om het bestemmingsplan voor de Zwaardijk te wijzigen. Inmiddels is het bestemmings ten gunste van ons gewijzigd.

Momenteel zitten we in de fase dat onze plannen door de welstandscommissie worden beoordeeld. Als ook deze hobbel is genomen staan alle lichten op groen  om ons mooie project ten uitvoer te gaan brengen!! SPANNEND!!!!!!

Laatste Ontwikkelingen

Op zomerkamp bij ons?

Dat kan vanaf nu ook op onze locatie! Zijn jullie opzoek naar een zomerkamplocatie onder de rook van Rotterdam met tal van uitvals mogelijkeheden? Neem dan contact met ons op! Dit kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Binnen kort volgt meer informatie op deze website!

 

Ruimte nodig?

Organisaties die eenmalig ruimte zoeken voor bijvoorbeeld teambuilding, vergadering van bijvoordeeld een VVE of anderzins kunnen gebruik maken van één of meerdre van onze verschillende ruimtes. Ook maatschappelijke organisaties die opzoek zijn naar een vaste ruimte voor hun activiteiten kunnen met ons contact opnemen voor de mogelijkheden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor feestjes verhuren onze locatie uitsluitend aan leden van onze groep of hun directe familie. Dus niet aan derden.

Ontwerp Clubhuis

1e ontwerp
3Hoog Architecten & Woningbouwers
Sateliet foto
Huidige situatie
Sloopdeel
Plattegrond
Nieuwe situatie