De loodsen is de leeftijdsgroep van 18 t/m 21 jaar. Bij de loodsen wordt je volledig los gelaten en vorm je een zelfstandig draaiende speltak. Wel is er een speltak adviseur die helpt waar nodig en kijkt of alles wel goed verloopt. 

Dit is de laatste speltak en iedereen die hier bij komt heeft dus meestal al flink wat jaren aan scouting ervaring. Wij organiseren alles zelf als speltak en het kan zo gek als je zelf kan bedenken. Van onze eigen opkomsten en kampen tot andere speltakken hun opkomsten. In deze speltak ben je (bij ons) geen jeugdlid meer maar een vrijwilliger.

 

Onze activiteiten 

Onze activiteiten zijn erg divers omdat wij verdeeld zijn over de verschillende speltakken als leiding. wij hebben elke zaterdag avond vanaf 17:00 uur onze eigen opkomsten en zijn zaterdag overdag dus te vinden bij de andere speltakken. Wij zetten ons in voor een betere samenleving waar niemand alleen hoeft te zijn en helpen daarom aan diverse activiteiten van SWA om zo onze bijdrage te leveren. 

Wij gaan meestal twee keer op zomerkamp namelijk een keer met de speltak waar we leiding van zijn en een keer als eigen speltak. Veder doen wij ook mee aan wedstrijden in de admiraliteit.